Gala Premiilor UNITER 2024 – nominalizări din Timișoara

nominalizari UNITER 2024 de la Timisoara
Nominalizatii Nationalului din Timisoara la premiile UNITER 2024 - foto Adi Pâclișan
buton share Facebook       buton share Facebook

Actorul Marin Lupanciuc și trupa The Bandits au fost nominalizați la Gala Premiilor UNITER din acest an. Nominalizările s-au făcut pentru cel mai bun actor în rol principal, respectiv cea mai bună muzică originală, ambele din piesa „Exod” jucată la Naționalul timișorean. Astfel, Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara ar putea obține intermediul acestora o nouă recunoaștere a calității actului artistic derulat pe această scenă.

Piesa EXOD a lituanianului Marius Ivaškevičius a fost regizată de Oskaras Koršunovas, tot din Lituania și a avut premiera la Timișoara. Subiectul spectacolului îl reprezintă povestea lui Ben Ivănescu, un est-european care încearcă să-și construiască o nouă viață emigrând în Occident. Este de fapt a tuturor celor care odată ajunși în Vest, descoperă că nu mai au reperele de viață familiare. Se simt dezrădăcinați. The Bandits creează pe această poveste o muzică originală și adaptată situațiilor concrete de pe scenă. Mai multe detalii despre cele două nominalizări în comunicatul de presă la TNTm.

Gala Premiilor UNITER este un eveniment anual organizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER). Își propune să recunoască și să sărbătorească excelența în domeniul teatrului românesc. UNITER este o organizație care reunește profesioniști din lumea teatrului din România și își desfășoară activitatea în promovarea și dezvoltarea artei teatrale în țară.

La gala premiilor UNITER, sunt acordate premii pentru diverse categorii, precum cel mai bun actor, cea mai bună actriță, cel mai bun regizor, cea mai bună scenografie, cel mai bun spectacol, etc. Nominalizările și premiile sunt acordate pe baza voturilor membrilor UNITER și sunt considerate un important punct de referință în viața teatrului din România.

Gala Premiilor UNITER a ajuns la cea de 32-a ediție și se va desfășura în 27 mai în Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.

» Cum era să (mai) pierd un EXOD

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut