Omul de bencec și rivalitatea cu râmețeanul

blog de timisoara preocupat de mediu
Gunoaie pe camp langa Bencecu de Sus
buton share Facebook       buton share Facebook

Fac parte dintre aceia puțini care se pot plimba nestingheriți, seara, pe câmp, cu bicicleta, printre culturile agricole. Sau, mă rog, printre ce rămâne după seceriș. Este o plăcere nemaipomenită. De asemenea, fac parte dintre aceia (și mai) puțini care suferă când văd gunoaie aruncate pe te miri unde.

De la o vreme, am observat că printre câmpurile de grâu și de secară, apar de la o zi la alta grămezi de resturi de la atelierele de reparații auto. De exemplu, printre culturile de lângă Bencecu de Sus, printre lanurile de grâu și de secară, apar peste noapte tot felul de mizerii. Eu cam știu de unde vin, cam bănuiesc cine le aruncă. Sunt așa zisele ateliere, service-uri improvizate, meșteri iscusiți.

Lucrări la negru pe rablele aduse din Europa.

Sunt grămezi mari cu borduri de mașini, bucăți de tapițerie, scaune auto, cauciucuri și chedere, aruncate între pe câmp. Sincer, mi se rupe sufletul. Mă cuprinde un sentiment de sfârșeală să văd asta.

Le descopăr aproape fără să vreau. Merg cu bicicleta, văd un peisaj, mi se pare că dacă soarele ar sta în loc aș putea să fac o fotografie bună.Mă uit la ceas și-mi planific să vin a doua zi sau când pot, la o altă oră, cam când cred eu că va fi bună lumina.

Și revin. Dar în locul acela a apărut deja o grămadă de gunoaie. Și atunci, sincer, câmpul de floarea soarelui nu mi se mai pare atractiv. Lanul de spice secerate parcă e de pe altă lume, una ireală. Iar drumul până acasă devine un calvar.

blog de Timisoara cu saci de gunoaie
Gunoaie pe campul de lângă Bencecu de Sus
blog de Timisoara vezi cum arunca altii gunoaie
Saci de gunoaie la Remetea Mare; două luni au stat lângă marginea drumului…
blog de Timisoara
Două luni au stat lângă marginea drumului, opere de râmețeni…

Campioni la aruncat gunoaie

Fără îndoială, în opinia mea și după toate deducțiile mele de om care se plimbă teleleu pe câmpuri, cei care poluează cel mai mult sunt „sătenii” din Bencecu de Sus. De fapt, despre apetitul lor de gunoiarzi am scris și în textul „Timișoara de lângă noi și blestemul universal valabil” Un text care mi-a atras câteva epitete pe care nu le-aș dezvălui aici.

Oamenii ăștia din Bencecu de Sus, cei care aruncă gunoaie desigur, sunt niște lepădături, niște boschetari, așa cum singuri se caracterizează. vezi textul amintit mai înainte. Adică să apară așa, din senin, peste noapte, tapițerii și plasticăraie de mașini, este fără îndoială opera lor. Eu și cam bănuiesc cine le aruncă, dar nu e treaba mea să iau măsuri, să-și facă fiecare jobul pentru care este plătit.

Apoi, să aduci voluntari să curețe după nemernici, asta este deja curată nesimțire. Eu, unul, nici prin cap nu mi-ar trece să mă înscriu voluntar, să curăț după nesimțiți.

Gunoiarzii din Remetea

Dar stați așa, întrecerea continuă! Vecinul omului de bencec este râmețeanul, adică omul de la Remetea Mare. Om este doar așa, o vorbă!

Două luni de zile au stat niște saci cu gunoaie lângă trecerea la nivel de calea ferată de pe șoseaua dintre Remetea Mare și Ianova. Tot atât și la niște gunoaie de lângă pasajul peste autostradă. Două luni! Timp în care primarul a trecut (cred) aproape zilnic pe lângă ele.

Dar să dăm râmețenilor  ce este al lor. Măcar și-au pus gunoaiele în saci de plastic, nu au aruncat așa, mișelește am putea spune, direct pe câmp! Spre deosebire de urmașii neanderthalieni de la Bencec

Două luni!

Mie nu-mi place să scriu despre unde aruncă oamenii primitivi gunoiul. Mi se pare degradant. Dar la fel de degradant pentru noi, ceilalți, care plătim impozite, este ca niște oameni puși să aplice legea nu o aplică. Adică gunoiarzii ăștia chiar au o așa de mare putere!?

În fine, poate acum se face auzire… la Garda de Mediu

» Citește și „Cum se gâdilă un primar. Ca să te bage-n seamă…

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut