Pariu pe capul lui Fritz. Beliți-l pe neamț!

Dacă pe oricare blog din Timișoara am găsi informații curate, relevante și sincere nu cred că știrile din și despre acest oraș ar fi mai bune. Dar măcar ai ști cui să le atribui. Și dacă oamenii ar ști să piardă alegerile.

Sănătatea decisă la vot

Primarul din Timișoara a spus zilele trecute ceva ce merită luat în seamă. Felul în care se votează pentru carantină. Adică totul este politic. Se votează dacă să blocăm localitățile în funcție de partidul din care face parte primarul! Chestia asta prea puțini au memorat-o. Adică sănătatea noastră este votată de cei pe care i-am ales. De cei numiți politic la conducerea instituțiilor cu atribuții.

Să fie (carantina) decisă de reprezentanții noștri nu ar fi nimic rău. De aia i-am ales. Însă cei care au ajuns în parlament sau guvern sunt (cu destul de puține excepții) o apă și-un pământ! Căci ce altă dovadă mai bună ar fi decât certurile din ultimele zile, tot scandalul cu carantinarea Timișoarei!?

Fritz a spus clar că el nu se bagă într-o asemenea simulare. Logic, acționează conform propriilor convingeri, idei pentru care a și fost ales dealtfel. Deci Fritz a spus că decizia de carantinare nu trebuie luată politic, ci după cifre și fapte, or pentru asta trebuie să ia picioare-n cur.

Adică v-ați fi gândit vreodată că o decizie de a se lupta cu răspîndirea virusului trebuie luată cu o majoritate formată în principal pe criterii politice? Sau era logic ca ea, carantina, să fie decisă de cifre, de situația medicală, de lege până la urmă!

Schimbări pe ici pe colo…

Vine rândul Bucureștiului. Adică ar trebui să intre și el în carantină, nu!? Ți-ai găsit. Cum să bagi capitala în carantină? Dar ce, sunteți sănătoși la cap? Și ce fac miticii ca să nu intre-n carantină? Schimbă legea! Adică se schimbă regulile după care se ia o astfel de decizie. Și nu-i mai zicem nici carantină, nu știu cum or să-i spună, nu asta este ideea ci schimbi ceva doar dacă te atinge (într-un mod neplăcut). Sau ca să-ți convină, tot un drac…

Decizia asta de a schimba ceva doar când nu-ți mai priește este o chestie tipică societății noastre. Cine naiba a mai auzit asta? În fine, nu este nimic surprinzător, suntem o societate de tot rahatul. Adică avem liderii care sunt creați după chipul și asemănarea noastră. Este foarte limpede asta și o știți și voi.

Și din tot circul ăsta cu uite carantina la Timișoara, nu e carantina, ies la suprafață tot felul de mizerii. Desigur că aș fi vrut, mi-aș fi dorit ca actuala coaliție să aibă mai multă minte decât ăia roșii. Din păcate, cred că nu, cred că-s doar o idee deasupra lor, deși aș fi vrut să fie fundamental altceva.

Referendum pentru năluci. Jos România

De câteva zile se duce pe Facebook o campanie acerbă „de strângere de semnături” pentru demiterea primarului. Cine o duce? Niște conturi false, oameni fără chip și fără nicio informație de oferit. În afară de veșnica flegmă și înjurătură.

Sunt foarte curios. Cum naiba vor ieși la referendum niște nume de pe Facebook!? Este ca și cu voturile date de morți…

Și-am mai auzut o chestie, una care sunt sigur că se va amplifica în zilele următoare și va da apă la moară secesioniști. Zice preșul consiliului județean: dar ce, ăia de la București or să-mi ia mie boii? Cam așa ceva. Și balonul acesta va fi umflat de-acum înainte de naționaliști. Vor ieși aurolacii cât de curând.

Și lumea va ajunge să se gândească, așa, ca din întâmplare, la Republica Banat!

Hai să scuipăm, că doar suntem daci, traci, laci!

Cu ani în urmă, când aveam un contract cu ADR Vest, am făcut niște fotografii la Continental Timișoara. Sincer, am rămas mut. Mă refer la curățenie, puteai să lingi zahărul de pe jos, cum zicem noi. Apoi, peste alți ani, am avut nenumărate ocazii să văd cum muncitorii de la Continental flegmau pe jos. Nu-ți venea să mai lingi niciun zahăr. Ce se întâmplase? Între timp nemții au fost românizați! Ba, mai mult, nemții s-au încurcat și cu alte nații… 

Am avut (destul de recent) și șansa de a vizita uzinele Audi de la Ingolstadt. Mi-am adus aminte de treaba cu zahărul. Dovada că nemții sunt mai rezistenți dacă sunt la ei acasă, nu au fost chiar năpădiți de balcanici.

Fritz spunea că el este un neamț care se luptă cu sistemul românesc. Ceva de genul. Ei bine, asta vreau să văd, dacă se dă Fritz pe brazdă și se face ca noi, adică român pe de-a-ntregul. Sau poate bănățean…