Cum devii păcătos. Femeia putinistă

femeia putinista
imagine de Stefan Keller - Germania
buton share Facebook       buton share Facebook

Știi când cazi în păcatul mândriei? Când judeci pe alții. Când râzi de ei, când te raportezi mereu la ceea ce fac alții și nu-ți vezi de treaba ta. Ieșirea din smerenie adică. Ei bine, dar cum altcumva să atragi atenția asupra marelui pericol care stă printre noi, altfel decât arătându-l? Altfel decât încercând să le demaști răutățile?

Eu cred că având o atitudine pasivă este la fel de grav cu a încărca banda cu gloanțe de la mitraliera ticălosului. Este greșit să judec pe cei care fac răul? Ei bine, lasă să fiu eu cel mai mare păcătos.

Privighetoarea proastă

Am o prietenă pe Facebook care este deosebit de frumoasă. O femeie despre care aș putea chiar spune că are un chip angelic. Aș putea, dar nu spun, veți vedea mai jos. Oricum, ți-e mai mare dragul să te uiți la ea. Și… cântă extraordinar! Probabil că aceasta este principala ei calitate. Chiar îți merge la inimă vocea ei, inflexiunile vocii care se vede de la o poștă că sunt studiate, exersate, perfecționate. Cred că o mulțime de bărbați dacă încă nu i-au căzut la picioare, ar fi foarte bucuroși să o facă. Toți ar aștepta doar un semnal, ar alerga, ar rupe flori, i-ar cumpăra ciocolată, s-ar întinde pe jos înaintea ei! Cum știu că dealtfel se și întâmplă…

Această femeie este proastă. De aceea nu are chip angelic. Pentru că îngerii nu pot fi proști.

Ultima și cea mai mare prostie a acestei femei a fost să pună pe Facebook o cugetare de-a ei, cum că morții de la Bucha sunt vii, adică nici n-au fost morți. Că e vorba de un scenariu, o înșelătorie, ceva ce vine de la propaganda ucraineană.

fake news

Adică toată lumea se revoltă, toți vorbesc numai despre asta – cum naiba să fie rușii atât de barbari!? – iar tu vii să să spui că nu este adevărat. Ești împotriva evidenței! Miroase prostia din tine.

Poate ar trebui să o scot din lista mea de prieteni. Da, așa ar trebui. Dar, nu pot! Este sursa mea de inspirație, vreau să văd când mai spune prostii.

Troală pentru marea lume slavă

Acum, despre o altă frumusețe. Mă rog, mai mult a fost, în comparație cu gurista de mai sus, aceasta, a doua, pare mai degrabă o hoașcă bătrână. Nu vreau s-o devoalez cu adevărat, deși se dovedește a fi o putinistă convinsă, o promotoare a noii lumi slave. Care, crede ea, ar avea un substrat absolut rațional. Împrăștie peste tot ideile că rușii sunt frați cu bielorușii, cu cehii și slovacii, cu sârbii! Distribuie în mod constant sofisme ale trolilor Rusiei pe care, sincer, nu știu cum și de unde le tot adună.

Uneori mă gândesc că este plătită pentru asta. Sunt curios, pentru câți bani face propagandă Rusiei!?

Cu oameni ca ea, visul rușilor de înfăptuire al Eurasiei de la Lisabona și până la Vladivostok va fi foarte posibil. Dacă se va întâmpla, nimeni nu se va mira de asta, din moment ce atâtea minți odihnite ne pregătesc încontinuu.

fake news

Știți ce mă surprinde? Că nu a emigrat în Rusia, dacă tot îi apreciază și îi sprijină atât de mult! Nu, ea s-a dus în Austria, acolo unde și-a găsit alt fraier care s-o întrețină. Aici i-a epuizat pe toți, săracii, nici cu Duracell nu se mai puteau mișca. Mă rog, unii muncesc ca să trăiască, alții trăiesc ca să le dea de muncă la alții!…

Când vinzi propria inepție

Am lăsat-o la sfârșit pe cea mai periculoasă. Nu știu dacă este cea mai frumoasă (s-ar putea totuși!), dar cu siguranță este cea mai inteligentă. Dacă prima este naivă, ingenuă și naturală în a-și arăta rahitismul neuronic, a doua doar preia ce spun alții și nu pot spune despre ea decât că bine că nu s-a mai și reprodus, să-mprăștie în lume progenituri suspecte, aceasta, a treia, produce propriile sale inepții. Le fabrică, le interpretează și le dă acel aer înșelător de sofism bonom, iar apoi le distribuie altora. Unora tâmpi care, spre deosebire de ea, nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în jurul lor.

fake news

Această femeie frumoasă, am convingerea, dacă ar vrea și-ar pune la picioare cel mai aprig bărbat. Bine, acum nu-mi dau seama dacă masculul acela ar trebui să fie putinist sau european. Nu știu dacă ea s-ar putea preface că este ceea ce ar vrea dobitocul, dar mă îngrozește! Și mă gândesc că știindu-i o parte din năzbâtiile personale, nu cred că răspândește putinismul pentru bani. Nu. Are ea o misie, iar acesta este cel mai periculos motiv. Faptul că oameni cu instruire în științele reale, oameni care ne contabilizează societatea, aceștia sunt adepții ideologiei răsăritene. Care ideologie nu a dus până acum altundeva decât la distrugere.

Epilog masculin

Acest text l-am dedicat femeilor frumoase și putiniste, dar știți foarte bine că răutatea nu este doar de genul feminin. Numai că atunci când vine de la o femeie vine la pachet cu o înșelătorie mult mai mare decât de la un bărbat rău. Pentru că femeia putinistă este un rău colosal. Vine, te amăgește, de parcă ar fi mierea pusă-n cea mai amară doctorie și apoi îți sparge scăfârlia…

Na, fire-ai al dracului!

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut