Ciuma roșie și spațiul Schengen

buton share Facebook       buton share Facebook

            Am ascultat aseară, în mașină, o parte din interviul Ancăi Grădinaru de la EuropaFM, acela realizat cu ministrul George Ciamba, ministrul afacerilor europene. N-am reușit să trec de primele minute, nu am putut. (Ascultați voi dacă aveți chef, aveți linkul…) Am senzația că omul ăsta este infestat de boala roșilor care ne conduc. Adică domnița aceea tot încearcă să-l facă să răspundă la ce se întâmplă cu România, că suhtem criticați mereu și din ce în ce mai puternic, și criticile vin din toate părțile, ce facem domnule? Părea că strigă la el Anca…

            El, calm, vă rezum eu cuvântarea. Păi, eu n-am prea auzit să se discute atâta despre România în termeni critici, mai degrabă ar trebui să vedem că se spun lucruri senzaționale, că am reușit să facem legi excepționale, că am scos de la naftalină proiecte pe care alte președinții nu le-au considerat importante…

inderviu anca gradinaru

            Anca Grădinaru revine: Dar știți, chiar ni se spune repetat să apărăm statul de drept, că mergem înapoi cu MCV-ul, că în ritmul ăsta nu mai intrăm în Schengen… El, calm, distins, arogant. Rezum. Eu nu știu despre așa ceva, cât privește spațiul Schengen e clar, eu știu ultimele declarații ale lui Junkers, că se lucrează ca să intrăm, astea au fost ultimele lui cuvinte pe acest subiect. Apoi, continuă și despre MCV. Iar raportul MCV este în aceeași situație, toată lumea lucrează ca să-l elimine. Este ultima mea informație, de ce să vorbim despre asta. Și, pe un plan mai larg, de ce să vorbim atâta despre România, să ne gândim ce poare face România pentru lumea asta!

            Eu ajunsesem în parcare. Am mai ascultat câteva zeci de secunde. Nu am mai putut. Simțeam că mă ia cu rece. O auzeam pe Anca Grădinaru… bine, dar știți, ce facem domnule ministru?

Minciunile de la interne

            Și mi-am adus aminte de ministresa Carmen Dan. Că ea a solicitat să se discute la reuniunea miniștrilor de interne despre aderarea Românei și Bulgariei la Schengen. O minciuna! A durut-o n fund, ne-a mințit cu zâmbetul pe buze, ne-a turnat gogoși și ne-a îmbâcsit filtrul de polen cu praf din Teleorman.

            Acesta este felul în care ne conduc. Cu minciună de toate genurile. Minciuna prin minciună, minciună prin omisiune, minciună prin sugestie, minciună prin minciună, minciună și minciună.

            Carmen Dan, ministresa care căuta zombie în prizele de curent și care s-a pus la dispoziția jandarmeriei. Sau  

 Să fii pesedist…

            A spune cuiva că e pesedist începe a fi o insultă. Cuvântul ăsta inventat dintr-o abreviere începe să prindă conotații dintre cele mai murdare. Să spui cuiva că e pesedist (cred că) echivalează cu amenințarea pe care o faci unui hoț de găini când îl prinzi că iar se freacă de cotețul tău: „te bag în mă-ta! Dacă te mai prind îți rup gâtul, re-ai al dracului cu tot neamul tău!”

            Să spui despre pesedeu că e ciuma roșie devine și asta o expresie similară cu catastrofa. Ciuma a fost una dintre cele mai mari nenorociri ale omenirii, iar acum, în modernitate și-n contemporaneitate, se spune că a fost eradicată la oameni dar a mai rămas la porci. Vezi pesta porcină. Ce chestie domnilor, cine naiba a spus primul ciuma roșie!? Cum se nimeresc toate!

            Și pesediștii au prins sensul, învață și ei noul stil de înjurături, nu sunt atât de proști pe cât sunt de vicleni. Știu ei foarte bine că milioane de români au pentru pesede o dragoste nețărmurită. Dar viclenia nu este tocmai inteligență, este totuși altceva, când spui cuiva că e viclean nu e neapărat de bine, nu înseamnă că-i admiri IQ-ul…

            Citind ce-am scris până acum, unii dintre voi ați putea spune că încep să semăn cu ei. Că sunt vulgar și semăn ura! Că nu mă gândesc la treburile țării, că nu accept jocul democrației, că nu respect votul popular, că, că… da, da, de o mie de ori că! Nu le accept nimic, mi se face rău când văd impostorii!

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut