Asa se nasc mogulii

Stelian TanaseMie-mi place de Stelian Tănase. Vreau să spun de felul în care a luptat să supraviețuiască, să crească și să se dezvolte, într-o societate care nu mai citește nimic, un om care stă în slujba publicisticii și a emisiunilor tv. Cu ideile sale politice n-am fost întotdeauna de acord, dar acestea nu ies la suprafață întotdeauna cu claritate și nu sunt vizibile pentru neavizați, iar cei care nu-și dau seama iau contact cu ele la modul instictiv, ca atare le adoptă sau trec pe lângă ele. Dar, dacă suntem echilibrați și cizelați vom accepta că fiecare are dreptulde a fi altfel.

Eu altceva am urmărit la Stelian Tănase: felul în care-și conduce afacerea. Poate că are mai multe, nu e treaba mea, bravo dumnealui, eu vreau însă să mă refer la blogul lui Stelian Tănase, pe care l-am văzut de pe vremea când făcea reclamă doar pentru sarmalele lui Mircea Dinescu și/sau pentru vreun birt de soi de prin București. Pe atunci, site-ul respectiv arăta ca un cearceaf după o noapte de amor, iar acum e cu totul altceva. Acum blogul lui Stelian Tănase are ștaif. Se simte că femeile sunt mai rafinate, iar asta se vede după reclame, altfel spus după podoabele din acest site.

Numirea lui ca director la TVR nu va schimba nimic în televiziunea română, după părerea mea în primul rând din cauza provizoratului. Ca să fiu sincer, nici nu cred că ar trebui făcute schimbări deocamdată, căci se vede că știrile sunt astfel făcute ca să dea în cap USL-ului. Ceea ce mie chiar îmi place, eu fiind dușman declarat al acestei cumetrii care distruge și dreapta și stânga, o tovărășie care nu urmărește decât să prăduie și să-și împartă posturile, iar ceea ce strigă unii și alții că în România nu mai este nimic de furat este o mare gogomănie. Revenind la numirea lui Tănase, care nu este foarte importantă din punct de vedere al conținutului materialelor difuzate, zic eu, căci oamenii de la știri sunt baza, ei fiind ai PSD-ului dacă nu mă-nșel, această funcție și scandalul care s-a făcut în jurul ei sunt atât de inutile că nici nu vă dați seama!

Inutilitatea publică a numirii lui Tănase mie mi se pare evidentă, marile jocuri din TVR în altă parte se fac, iar în patru luni ele nu vor putea fi răsturnate, chiar dacă s-ar vrea, credința mea este că unde se fac știrile se face legea! Mai mult, TVR-ul are o cotă atât de mică în preferințele publicului, încât din punct de vedere electoral nu are o importanță semnificativă, dar tocmai aici este ciudățenia: politicienii uită că toți țăranii au cablu și acasă și la crâșmă și nimic nu-i împiedică să privească la sticla lui Felix, a lui Picior de Lemn sau a Nașului!

Marile schimbări produse de numirea lui Tănase ar trebui să aibă loc în conținutul blogului dumnealui, acolo se vor vedea, în reclamele ce-i decorează site-ul. Căci orice reclamă aduce bani! Iar bani, adevărații bani, nu se dau femeilor de la bariera de la Pădurea Verde din Timișoara, femei care se duc cu șoferii și pentru niște bonuri de masă, ci banii cei adevărați și cu fir de borangic în ei se dau celor mai frumoase și mai parfumate! Ca atare, voi ști că domnul Stelian Tănase a prins peștele de aur, se află pe drumul cel bun, că are o iapă mare sub el, sau se află în fața unei madame alese, cum vreți dumneavoastră să spuneți, abia în momentul în care-și va schimba și news-letterul trimis prin e-mail și pe care eu îl citesc sau răsfoiesc după cum e cazul. Acest mesaj la care eu sunt abonat are încă aerul de naivitate care m-a cucerit de la început.

Deocamdată doar blogul este altfel. Observ asta cu pizmă. Iar felul în care arată site-ul Stelian Tănase trădează începutul adevăratei și marii sale ascensiuni. Eu cred că se naște un viitor mic imperiu media. Să-mi spuneți cuțu dacă nu va fi așa!