Recuperarea unei fotografii-tablou veche

foto vechi tablou restaurat
Recuperarea unei fotografii-tablou vechi
Undeva, într-o cameră a unei case bătrânești era un tablou-fotografie veche din perioada interbelică. Reprezenta o femeie ce a fost grozav de frumoasă și elegantă. Sus, într-un colț, era fotografia soțului ei. Imaginea femeii risca să devină doar o amintire, era grozav de degradată… Mi-a făcut plăcere să-l recuperez…
fotografie veche degradată
Detaliu din fotografia veche, parte din imaginea iniţială, se disting textura şi încercările nereuşite de retuşare

Recuperare fotografie-tablou icoană

fotografie icoană veche
detaliu al fotografiei icoanei recondiționate…
foto icoană veche recondiționată
fotografie icoană veche restaurată

Imaginile de acest gen, fotografie veche cu icoane, tablouri… sunt un capitol deosebit. Spun asta pentru că de cele mai multe ori sunt greu accesibile, sunt într-un loc ferit, nu le pot avea la dispoziție decât câteva minute… tot felul de situații din această categorie.

Pe cale de consecință, lucrările de refacere au o mare doză de creativitate. Adică, în opinia mea, ele au o deosebiri față de cle originale. De fapt, din punctul meu de vedere sunt doar fotografii vechi. Pe care le interpetez cum cred eu de cuviință. În fond, cum îmi plac mie, dar mă gândesc să placă și celui care a comandat lucrarea….

» Știi care este cea mai veche fotografie din România? De pe teritoriul actualei Românii, mai bine zis…

Cât de scumpă poate fi o fotografie veche?

Există o părere că-ți trebuie bani ca să cumperi ceva vechi. Asta implică automat opinia că o poză veche este o chestie scumpă. Păi, vreau să spun, că este absolut relativ atât termenul de fotografie veche cât și atributul de fotografie scumpă. Totul este relativ, credeți-mă! Ce este scump pentru dvs este ieftin pentru mine și invers.

Iar în ceea ce privește banii dați pe o imagine veche, în ipoteza că sunteți colecționar, și aici este o discuție.

De exemplu, cel puțin pentru mine, ca fotograf, este ciudat că o fotografie făcută de Dmitri Medvedev, președinte al Rusiei, să se vândă cu aproximativ 1,8 milioane de dolari. Prețurile, în licitații de așa-zise opere de artă, nu țin neapărat cont de valoare. Sau, așa cred eu…

» Vezi fotografia vândută cu 1.8 milioane de dolari. Cred că este că doar propagandă…

SEO Timisoara, administrare si promovare