Ochiul și timpanul

blog timisoara
Un site cu sigle de copaci, puteti cumpara cate vrei cu cativa euro si faceti ce vreti cu ele...

Suntem în țara detractorilor. Ludovic Orban – o mișcare inteligentă!

Cuvântul detractor nu se referă la tractoare și deci nu are nimic de-a face cu agricultura sau digitalizarea și nici cu ANRE. Iar cine vrea să știe ce înseamnă detractor să pună mâna să citească. Ludovic Orban și-a făcut partid: Forța Dreptei, și-a tras o siglă cu un copac și ați sărit toți pe el să-l faceți mincinos, hoț, plagiator, etc. De ce? Pentru că sigla lui e un copac, un desen pe care-l au și alții, iar asta înseamnă că Ludovic Orban (sau cine o fi făcut sigla aia) a plagiat!

Neamul nostru românesc nu se dezminte, așa cum pune botul la idei de genul vaccinul care ucide, iată că și Orban și-a plagiat ștampila! Detractorii români dau deja dovadă de o lipsă de imaginație jalnică. Și o să vedeți că am dreptate. Ce mă surprinde este că au pus botul oameni pe care îi credeam cu capul pe umeri…

Există site-uri de unde oricine își poate cumpăra un model de ștampilă, o fotografie, o schiță, un șablon, orice pentru orice ai nevoie. Adică dacă vrei să-ți faci o ștampilă intri pe un site din acesta și-ți alegi modelul. Vrei să ai drepturi de folosință deplină? Costă câțiva euro. Plătești și faci ce te taie capul cu desenul acela, în cazul nostru o ștampilă!

Cine are idee despre drepturile de autor știe despre ce vorbesc. Cine nu, să pună mâna să citească, văd că trei sferturi din oamenii din țara asta au nevoie de lectură și programe tv care să fie pe limba lor de analfabeți funcționali!

Așadar Ludovic Orban a intrat pe un site și și- cumpărat o grafică pentru o ștampilă, siglă sau steag! Face ce vrea cu această grafică. Arde drept de folosință pentru că a plătit-o! Este altceva decât să copiezi dintr-o carte și să spui că de fapt tu ai scornit chestia aia. Esențial este că au apărut deja acuzațiile de plagiat. Însă nimeni nu-i va putea demonstra vreodată că în această privință este un plagiator. A plătit o lucrare pe care o folosește cum vrea mușchii lui! Iar asta este o mișcare foarte inteligentă. Numai că la prostimea din România trebuie să-i desenezi și să-i arăți bețișoare ca să priceapă!

PS: Cine vrea să se convingă să intre pe https://www.istockphoto.com/ sau pe https://pixabay.com și să-și aleagă ce copac vrea să-și facă o siglă și să-și dea în cap cu ea!


Primii pași spre dictatura din februarie

Eu sunt vaccinist convins și cred că cei care sunt împotriva vaccinului sunt fie naivi, fie neinformați fie pătrunși de un spirit de libertate de-aia acidă, un fel de „je m’en fiche de toi” să nu te prind cu vaccinul lâmgă mine! E drept că uneori mă mai enervez și zic și eu cu ce-mi vine la gură, dar îmi trece, în definitiv trebuie să trăim împreună.

Bun, și totuși aș vrea să vă spun că ne îndreptăm spre o dictatură. Care, mie, îmi va conveni!

Măsurile de protecție sunt apă chioară

Arafat ne-a explicat cum să ne protejăm acum în perioada sărbătorilor. Dacă vrem să mergem de exemplu la un restaurant? este întrebat. Citez aproximativ din memorie: „Păi atunci cînd ajungem la restaurant, dacă vedem că nu se poartă mască, chelnerii nu au mască, recomandarea noastră este să nu intrați! Dacă vedeți că sunt prea mulți clienți, nu intrați! Recomandarea noastră este să vă vaccinați!” Mda, adică dacă vezi că nu se respectă regulile să nu te duci acolo.

„Mesajul meu este să ne bucurăm de sărbători. Recomamdarea este să ne vaccinăm, să purtăm masca și să păstrăm distanța!”

„Noi spunem la toată lumea, atenție, o să avem valul cinci, oricând se poate ajunge din nou la ceea ce s-a întâmplat deja, la situația din spitale pe care am avut-o!”

Mie mi se pare foarte interesantă această abordare, parcă nu era așa de molcom, dar văd că l-au îmblânzit pesediștii. În fine, senzația mea, după ce am ascultat cum e proiectul lui Rafila este că tot guvernul se va pișa pe vaccinare. La fel cum a făcut și anteriorul, că nici ăla n-a fost mai breaz. Trăim vremuri istorice, irepetabile, când conducătorii noștri se întrec în incompetență și dezinteres față de binele general.

Faptul că ministrul educației mizează pe spiritul civic când își închipuie că părinții își vor testa pe bune copiii, mie mi se pare mai mult decât o decuplare de la realitate.

De fapt știți care este adevărul? Că la noi toți mizează pe educație, pe spirit și simț civic, că fiecare se gândește la celălalt. Că fiecare cetățean se gândește la binele general, la sănătatea celor din jur. O bazaconie! În România (dar și-n alte țări, sunt convins) nu se face nimic fără niște amenzi. Fără sancțiuni nu se face nimic niciunde. Ce credeți că nemții sunt ei mari amatori de reguli? Îi arde la buzunar dacă nu le respectă, să fiți convinși de asta.

Și mai o chestie. Adică asta nu înțeleg ce vrea Rafila, să fie testele gratuite? De ce? Să plătim din buzunar toți când este vaccin gratuit? Asta nu mă duce mintea să înțeleg.

În februarie vom bate pas de defilare

Nu știu dacă v-ați prins de faptul că noi suntem mereu ultimii din Europa. La orice vreți dvs. Nu știu dacă nu nu ați observat că în Vest se trece la vaccinarea obligatorie. La modul serios. Și încep să dea amenzi, să dea afară pe cine nu s evaccinează. Asta va fi și la noi, chestiile alea cu certificat covid sau cum o să-i zică sunt frecție la un picior de lemn pentru ce va fi din ianuarie încolo.

Practic suntem sub dicatura nevaccinaților. De ei trag toate partidele politice, ei sunt cei mai mulți și la ei își arată toți mușchii. Au nevoie de aprecierea și de voturile lor. Doar că se înșală toți, așa palmă ce vom lua noi acuși-acuși!…

Noi, românii nu înțelegem și nu învățăm nimic. Nu realizăm că de fapt totul se schimbă, s-a schimbat deja. Dincolo se trece la dictatura sănătății generale iar noi rămânem la Facebook. Iar faptul că primul om amendat la Roma pentru că n-avea certificat verde a fost român, ar trebui să vă trezească!

El a crezut că e aici, în România, unde face ce vrea și cum vrea. O să vedeți cum coboară armată din pod, pentru că altfel nu se poate cu dacii liberi!


Despre sofisme, antivaxeri și libertate!

Un sofism este un raționament care în aparență pare a fi logic. Dar care în realitate te va induce în eroare, te va minți într-un fel sau altul, te va determina să iei o decizie greșită, să faci ceva greșit sau pur și simplu te manipulează de nu te vezi. Sofismul reușește să te mintă pentru că pleacă de la un fapt real, de la o concluzie unanim acceptată ca fiind corectă.

Sofismul poate avea ca fundament o minciună dar care din cauza lipsei de tale de informare, de educație într-un anumit domeniu și putând astfel să folosească informații pe care tu nu le cunoști, habar n-ai dacă sunt sau nu reale, nici nu ai capacitatea de a distinge adevărul de minciună, vei ajunge să crezi! Iar asta mai ales datorită dibăciei celui care face raționamentul, a „sofisticatorului” dacă-mi este permis și mie să inventez un cuvânt, cred că se poate…

Am găsit pe net un astfel de raționament, pare a fi logic dar este în totalitate greșit, așa cum vă voi demonstra în continuare. Circulă pe Facebook un text care se referă la drepturi. Și care începe nici mai mult nici mai puțin cu aceste cuvinte: Mă piș pe dreptul tău la sănătate, dacă asta încalcă dreptul meu la libertate.

Sofismul unui român verde (de ciudă)

Este în mod evident o pledoarie antivaccinare, un sofism așa cum v-am explicat mai sus. De ce este sofism? Voi trece peste faptul că habar n-am cine a scris textul, o fi vreun gânditor sau filosof celebru și cu atât mai mult ar trebui să știm și să gustăm din înțelepciunea lui. Căci fără îndoială are dreptate, nu degeaba a ajuns să scrie așa ceva. Sau o fi vreo minte ilustră, nedescoperită încă, și în acest caz ar fi bine să-l promovăm. Eu l-am văzut la un anume Conu Leonidas, despre care nu pot obține nicio informație decât că este antivaccinist și-l urăște pe Arafat și este și antisistem. În fine, nu-l poți identifica în niciun fel. Poate să spună orice…

Apoi, ar trebui să scot în evidență ceva ce, probabil din grabă, nimeni nu bagă de seamă. Textul aduce în sprijinul celor care refuză să se vaccineze declarația drepturilor omului. Și totuși, în continuare spune că salvarea poate veni doar de la Dumnezeu! Cu alte cuvinte, cei care cred în Allah sau în Buda n-ar fi oameni! Nu? Adică pe cale de consecință ei ar putea fi supuși vaccinării obligatorii! Așa zice Conu Leonida! Nu vă este clar că aruncă în față cuvinte mari? Câți dintre dvs ați fost atenți la asta, că în declarația pe care o scoate în față de fapt celelalte religii nu ar fi egale cu creștinismul. Ori, exact asta spune declarația universală a drepturilor omului.

Dar, mă rog, cine sunt eu să vă conving de ceva…

Despre a fi îndreptățit să fii liber

Despre medicină, că nu e bună de nimic, ce să mai zic!? Mie mi-este limpede că se contestă evidența. Pe acești oameni nu ai cum să-i convingi de ceva.

Principiile democrației? Libertatea? Ce sunt astea? Sunt ele absolute? Nu și nici nu vor fi niciodată. Doar adevărul este absolut, pentru că nu există un adevăr al meu, al tău sau al lui Dorel. Unul singur dar vrem sau nu să-l acceptăm, ne uităm la el care cum vrem și zicem ăsta e adevărul meu! Sau ni se spune că este sau nu, astea sunt deja alte discuții. Adevărul rămâne unul singur: virusul există și nu se poate opri decât prin vaccinare și nu prin credința în Dumnezeu, iar dacă ești budist să fii condamnat la moarte sau budiștii pot fi vaccinați obligatoriu, că la ei nu se aplică…

Libertatea este ceva ce ajunge până acolo unde deranjezi pe celălalt. Adică libertatea fiecăruia dintre noi este într-adevăr, ca un cerc. Dacă cineva vrea să iese din cerc va striga că e dictatură. La fel, dacă în cercul lui nu se poate mișca va fi dictatură. Nu există ca unul să fie liber și să facă tot ce vrea, iar celălalt să rămână cu cercul lui de libertăți. Dar ca să conștientizezi asta trebuie în primul rând să ai un minim de înțelegere a libertății, un minim de înțelegere a noțiunilor economice, juridice, de sănătate. Nu să ieși în față că ai fost la revoluție sau că te-au bătut jandarmii în 10 august, asta nu înseamnă că ai luptat pentru libertate. Libertatea nu este așa cum o vezi doar tu, este un compromis între tine și ceilalți.

Vezi textul lui Conu Leonida:

DREPTURI ȘI DREPTURI

Mă „piș” fix pe dreptul tău la sănătate, dacă asta încalcă dreptul meu la libertate. Punct!

Sănătatea ta este pusă în pericol de virus, nu de libertatea mea. Salvarea ta este în mâna lui Dumnezeu, a sistemului tău imunitar și a medicinei. Faptul că medicina îți oferă doar o soluție care îmi pune mie în cârcă o înțepătură dubioasă, înseamnă că nu ți-a oferit o soluție. Îți rămâne sistemul imunitar și Dumnezeu.

E ca și cum ajungi falit și statul îți zice: „Avem soluția, vezi că vecinul tău are o grămadă de bani, spune-i că am zis noi să-ți dea și ție niște bani pentru că și tu ai dreptul la o viață decentă.”

Băi tupeiștilor mici, mai informați-vă puțin despre principiile democrației, ale drepturilor omului și mai ales ale pactului social. Păi vii așa ca boul și repeți ce ai văzut la TV, spunându-mi că ar trebui să fiu injectat cu forța pentru că tu ai drepturi? Asta este în sine un atac și o amenințare care îmi dă automat dreptul la apărare. Așa că, înainte de a repeta aberațiile auzite la tv, întreabă-te dacă chiar ești dispus să mă ataci și să iți asumi reacția mea. Întreabă-te dacă îți convine să fii aliat cu mine sau cu sistemul a cărui singur ajutor în această situație a fost să-ți zică: „Nu te pot ajuta cu nimic dar iți pot zice pe cine să-ti verși nervii”.


Cum să scapi de tomberonezi? Cu poliția locală…

De la fereastra „biroului” meu văd parcarea din spatele blocului și tomberoanele. De asemenea mai ascult și gălăgia pe care o fac tomberonezii, acei indivizi care caută toată ziua prin gunoaie. Vin, saltă capacul, scotocesc, mai scot pe-afară și pleacă. De obicei cară cărucioare după ei.

Oricâtă compasiune ar avea cineva pentru tomberonezi, trebuie spus că sunt o pacoste. Fac mizerie și foarte probabil răspândesc și boli. Unde credeți că ajung resturile de mâncare adunate de prin gunoi!?

La un moment dat unul dintre ei a apărut cu un cărucior din acelea de la super-market. Avea o claie de păr negru. Din când în când se oprea, țipa și începea lupta. Simula lovituri cu pumnul și picioarele, țipa, mă rog, după cum mergea bătaia cu inamicul său imaginar. Ba, se mai enerva și trântea cât-colo căruciorul, șterpelit probabil de la Lidl sau Auchan, naiba știe de unde.

Era atât de violent încât pe omul nostru de serviciu l-a băgat în sperieți. Nu știu cum îl cheamă pe cel angajat de asociația de locatari să golească gunoaiele și să facp curățenie, dar mi s-a plâns că el nu îndrăznește să se ia de el. I-e frică să n-o ia! Așa că preferă să aștepte să plece și face curățenie și după el.

Nebunia la plimbare

Tomberonezul acesta brunet, cu cărucior cum nu aveau alții, căci majoritatea trag după ei niște hârburi, la un moment dat mi-a spart stopul de la mașină. Stăteam și mă gândeam ce să fac, evident că eram furios, probabil vor urma și alte pagube. Cred că și prin alte părți o mai fi spart sau zgâriat mașini…

Și nu știam cum să reacționez. Ce puteai să-i faci unui nebun!?

Și am trimis o sesizare pe mail la poliția locală Timișoara! Sincer, vă spun că am trimis-o ca să mă aflu în treabă, să nu-mi pot reproșa că am stat cu mâinile în sân. Evident că mi-am mutat mașina, dar unde te poți ascunde de astfel de nebuni? Sunt imprevizibili și la urma urmei în spatele blocurilor sunt mereu tomberoane…

După vreo trei-patru zile primesc un mail. Mi se spunea că l-au amendat pe individ, mă rog, o amendă inutilă căci mă îndoiesc că va plăti ăla vreodată ceva, dar cică l-au și dus la Centrul Social de pe Strada Telegrafului. Faină treabă, îmi zic eu. Sincer, nici nu mă așteptam. Nu credeam că-și pierd ei vremea cu chestii din astea…

În fine, mărturisesc că mi-a plăcut faza asta. Și trebuie să recunosc că parcă n-am mai văzut atâția tomberonezi. Mai vine câte unul, dar de-ăsta mai pașnic. Ce să zic, mulțam fain!

6 nov 2021

Dacă Zamolxis a fost în Egipt, alții de ce nu!?

Izvoare istorice din antichitate ne spun că Zamolxis a fost în Egipt. A învățat de-acolo practicile religioase. După el, mai târziu, a fost și Deceneu cel care avea să-i devină sacerdot. Despre Deceneu, marele preot dac din vremea lui Burebista, legenda spune că acesta trăia izolat într-o peșteră de pe Kogaionon, muntele sfânt al dacilor.

Nimeni nu știe unde este localizat acest munte, dar unele surse cred că ar fi vorba de Muntele Gugu din masivul Godeanu. (De la acesta se trage și numele de „gugulan” dat locuitorilor din zona Caransebeș, de pe valea Bistrei și o parte din culoarul Timiș-Cerna.) Cu toate că există acolo o peșteră, locul este foarte izolat și oarecum ar corespunde mitului istoric, acest lucru nu s-a dovedit însă.

Locuitorii din zona Godeanu au și astăzi în port acele căciuli caracteristice dacilor. Oamenii aceștia au fost întotdeauna liberi. În munții lor colcăia de partizanii care se împotriveau comuniștilor. Este o zonă care nu a fost colectivizată în cea mai mare parte a ei.

Revin și fac observația că încă din antichitate marile spirite au fost atrase de Egipt. Așadar, e greu de înțeles revolta dacilor liberi care au răsărit prin toată țara și a românilor verzi. Și care s-au manifestat împotriva vizitei prezidențiale pe platoul .Giza de la Cairo… Cred că ei nu-și dau seama ce-i așteaptă…

29.oct.2021

Aici poate fi reclama ta…

Toată lumea ne dă gaze!

N-au trecut 24 de ore de la șocul termic anunțat de primarul Fritz că iată, din toate părțile se anunță, situația s-a rezolvat. E drept, în sistem de avarie. (Eu nu știu cum e să mă spăl în sistem de avarie, probabil că se referă numai la o bucățică de corp; un călcâi, trei degete, o bucă…)

Ce este însă interesant e că sunt mai mulți rezolvitori de problemă. Știrea că este gaz (în avarie) apare la DigiTV, pe Facebook, la radio… Sunt mai mulți care și-o revendică. Plus că știrea se redistribuie în funcție de preferințe…

Tipic pentru România. Când e să fie cineva de vină atunci fiecare zice că nu el, când e să lăudăm pe cineva, ăla eu, ăla eu!

Și să vă mai zic o chestie. După postarea mea de ieri, aia cu de ce-mi place mie de Fritz, m-au înjurat la greu. Stil românesc de rezolvat problema. Ceva de genul ia mai du-te tu măi cu neamțul tău! Așa!

Și totuși, încă nu avem gaze! Asta din Cauza Coltermului care a intrat în insolvență și nu are cine să semneze! Pupat Piața Operei!

27 oct 2021

De ce-mi place mie de Fritz…

De multă vreme am remarcat cum primarul Timișoarei nu dă din gură toată ziua, că nu iese pe post tam-nisam doar să ne spună că-l doare burta. Am remarcat și zvonurile și bârfele care i se pun toate în spate. Și apoi se dovedesc a fi doar făcături. Dar nu despre asta vreau să scriu acum…

La ora când citiți aceste rânduri sunt și eu la fel ca dvs plin de frig. Și de ciudă că nu avem căldură. Locuiesc într-una dintre cele 50.000 de locuințe care depind de acest Colterm nenorocit. Dar am mai făcut un ultim duș, asta așa, că nu știu când o să mai am ocazia.

La conferința de presă am remarcat ostilitatea presei față de el. Și totuși, dacă nu ești tâmpit, nu se poate să nu-ți amintești de golirea fondului de rezervă al guvernului și că s-a făcut destul circ atunci. Am remarcat cum madama care scrie la antene punea doar întrebări fără răspuns posibil, doar așa, ca să ne arate că luptă pentru români. Pentru românii conduși de un neamț. Ești de rea-voință să nu-ți dai seama de ura viscerală împotriva a tot ce este userist.

Am remarcat cum a fost luat la rost că de ce nu a vorbit cu colegii lui din USR, că doar erau în guvern, de ce nu a făcut rost de bani. Pe pile ca să nu spun altfel. Și aici vreau să mă opresc. Coltermul este un mort viu de ani de zile. E absurd să-i pui lui Fritz în cârcă tot ceea ce de ani de zile nu s-a făcut. Și acum să-l pui pe el să plătească. N-are sens. Și mă bucur să văd comentarii care recunosc asta. Văd că oamenii simpli au înțeles. E bun și facebookul la ceva nu doar să facă pe ei antivaxerii.

Stadiul în care Colterm este acum nu i se datorează. Oricâte explicații de bun-simț ne-ar da, tot el trebuie să plătească!

Ba nu! Bine că a pocnit acest buboi, să iese afară tot. Și sper că Fritz va rezolva cumva  situația asta, că o să se termine cumva până la urmă. Și-mi doresc să-și continue politica asta de bun simț. Mă bucur că nu-i văd toată ziua mutra pe Facebook, dragi timișoreni, azi pârțul meu miroase a trandafiri, mâine nevasta-mi va găti pui și voi trage niște caramele! M-am săturat de pârțâgoși…

25 oct 2021