Oameni cu destin: Rafila și Ritivoiu vor sparge buboiu’!

buletin de sacalaz
Buletin de sacalaz - informatii stiri
buton share Facebook       buton share Facebook

Nu știu câți dintre dvs ați avut ocazia să-l ascultați pe ministrul sănătății, respectiv pe domnul Rafila, duminică după-amiaza când s-a ofuscat pe presă, mă rog, pe fetele de la Digi, că iau în derâdere reforma și că sunt tendențioase! Asta nu e presă, părea a zice mnealui!? Mda, poate nu știți ce ne așteaptă, zic eu acum: serviciile medicale vor fi cu coplată!

 Adică va fi revoluție în sistemul de sănătate! Babană, nu așa!…

Și zice șpichera de la Digi: păi s-ar putea ajunge să plătim de două ori? Iară ministrul Rafila sare la capătul celălat al firului (presupunem că ținea un fir) că este o prezentare tendențioasă a proiectului, a dezbaterii! Încă nu e nimic hotărât, e numai discuție! Și ce, 10 lei coplată cât e acum, ăștia sunt bani!? Păi domnule Rafila, încearcă șpicherița să spună ceva iar Rafila o repede să șadă blândă că el n-a terminat și dă-i și spune că nu e așa, că reforma trebuie făcută și să-l lase să termine ce are de spus.

Șpicherița, fraieră, îl lasă! Ăla mai zice vreo două, ceva de genul mama ei de presă dar bine, așa, cu cuvinte elegante, ca și cum ai împinge o babă pe scări și-o întrebi de ce se grăbește!? În fine, ceva frumos, replică la tendențios! Și-nchide telefonul! Smulge firul, că el în condițiile astea nu mai stă de vorbă cu presa! Și-o lasă pe fătucă cu gura căscată pe sticlă.

Apare Pârvulescu ăsta, dom profesor, să trăiască, zice că nu-i frumos. Așa zic și eu…

Vasăzică Rafila va fi simbolul rezistenței la bacili și microbi, adică al reformei în sistemul de sănătate. Că pe ăstalalt simbol, pe Virgil Musta de la Timișoara l-au găbjit deja…

Doamne, ține-l pe Ritivoi! Sau pe noi!?

Uite așa, mi-am adus aminte de un videou de pe Youtube. Cu prefectul de Timiș, care după trei minute și zece secunde mi-a dat de înțeles că am rupt-o-n fericire cu el, cu Mihai Ritivoiu adică! No, că biztos v-am băgat în ceață, dar vă explic.

Primo: de ce în trei minute și zece secunde? Păi atâta am văzut eu de la renumita agenție de presă „Buletin de Săcălaz”! (Vezi linkul pe Youtube) care organ de presă mi-a făcut o succintă informare cu tot ce trebuie să știu.

Bun, acum care e chestia cu fericirea? Păi, e simplă. Se zice că dacă sunt mai mulți medici la mia de locuitori e mai bine. Sau invers, mai puține mii la un medic, mă rog pricepeți despre ce e vorba. Adică ne crește nivelul de trai, cam așa ar veni. Iar de asta s-au înființat niște centre de permanență, ca să crească.

Și să vă spun ce am înțeles eu că e un centru de permanență. Adică un fel de dispensar, așa, mai mic, unde medicii de familie fac de gardă după orele de program. Ești bolnav, ai ceva dureri, habar n-am ce ți se poate întâmpla, dar nu e cazul să te duci la spital sau să chemi salvarea să te scobească în nas să vadă dacă ai Covid. Nu, te duci la centrul de permanență și ai parte de o consultație. Iar asta este pentru toată lumea, fie că ești sau nu asigurat.

Și aflu din Buletinul de Săcălaz că noi, ăștia din Timiș, prea ne-am domnit! Avem un centru de permanență la 14.500 de locuitori iar în rest, în România mamă sunt 55.000 de oameni la un centru! Soluția? Ia să mai închidem din ele că e prea mare diferența! Că nici în regat și nici la Cluj nu-s atâtea centre! (Bine, acum că știu, cred că de-aia a murit și Iuliu Merca!)

Și când mai erau câteva secunde din buletinul de știri al celor de Săcălaz, aflu că prefectul de Timiș nu se va lăsa și va continua să reformeze. Bine, nu oricum, zice mnealui, ci doar atât timp cât va (mai) avea putere și atribuții!

Bun, și-acum probabil vreți să știți care-i teaba cu buboiul? Eh, nu-i, am zis și eu așa, mă refeream la sănătate…

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut