E groasă linia dintre noi; covid, antivaccin şi mulți proşti!

antivaccin dezinformare
Păi dacă Mihail Neamtu, fost candidat la președinția României, vede in aceasta prisma aplicarea restrictiilor... ce sa zic de prostime, de viziunea despre antivaccin!? Vezi mai mare vezi imaginea mai mare

Într-un articol publicat de CNN despre rezistența la vaccinare și preluat aproape integral, ca o copie la indigo, de marile noastre agenții de presă, se indică o cauză a ratei scăzute de vaccinare în Bulgaria și România. Conform autoarei textului, este vorba probabil de moștenirea comunistă, care a făcut ca aceste două țări să fie mult în urma vecinilor din UE. Vechea orânduire a lăsat astfel urme adânci în mentalitatea cetățenilor. Eu spun că Ivana Kottasova s-a exprimat foarte delicat, probabil o fi bulgăroaică, nevrând să-și jignească propria sevă națională.

Poate are dreptate, adică sigur are dreptate într-o mare măsură! Omite însă să spună că e vorba și de multă prostie. Cel puțin în România. Și când spun prostie mă refer la termenul medieval al cuvântului, adică acela de om neinstruit, nedus la școală, lipsit de cunoștințe, ignorant. Nu neapărat de prost ca idiot, bătut în cap, neputincios mental, deși avem și din ăștia…

Ideea pe care vreau să vi-o transmit este aceea că suntem codași la vaccinare pentru că suntem într-adevăr un popor cu foarte mulți proști. Enorm de mulți. Oameni care cred în tot felul de tâmpenii și pleacă urechea la ceea ce spun proștii veritabili. Oameni care au rămas în urmă cu tot ceea ce înseamnă cunoaștere. Care sunt incapabili să înțeleagă pe ce lume trăiesc, iar acest lucru este deja dovedit prin marea rată de analfabetism funcțional din România. Or, în aceste condiții, cum putem avea pretenții de la liderii noștri!? De la cei care ne conduc?

Mi-am permis să vă extrag câteva idei pe tema vaccinării. Care demonstrează cu prisosință că nu putem avea pretențiii atâta timp cât nu ne schimbăm noi înșine. Dar asta nu se face de pe azi pe mâine, ci suntem condamnați să trăim în prostie și alături de proști.

Civilizația jandarmilor și bezna minții. Antivaccin și mulțumiri

Deci a doua zi după protestele anti-vaccin, anti-restricție, anti-sistem… aud pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei că le mulțumește participanților. Că au fost cuminți, că nu au spart geamuri, probabil la asta s-a referit când a admirat civilizația de care au dat dovadă protestatarii. Adică da, ei care umblau fără mască, strigau că vor libertate, să se termine cu prostiile de vaccinări și cu minciunile desprepandemie, bla, bla, toți erau niște oameni civilizați! Asta pricep eu din exprimarea de jandarm.

Iar noi, ceilalți, care am stat în casă și am respectat regulile, care ne-am vaccinat, noi eram ceilalți! Așa cum ăștia de la Digi au dat un reportaj cu o femeie din București care nu a fost primită la restaurant că n-avea certificat verde. Și care spunea în zeflemea că acum să vedem noi care sunt ăia vaccinații! Acum să vă vedem, să știm și noi care sunteți! Adică vaccinul este un stigmat, iarăși pricep eu aiurea, nu!?

Da, deci ar trebui să le mulțumim șoșocilor că au dat o mână de ajutor la răspândirea pandemiei! Foarte curând vom afla de înghesuiala de la morgă, dar trebuie să mulțumim că au fost civilizați!

Viitorii medici, viitor în ceață. Nunta cu moartea. Fitnessul pe sprânceană

La Facultatea de medicină de la Craiova era coadă la testare. Că nu-i primește în cămin dacă nu sunt testați. Să vezi ce murmure! Că așa ceva! Să stea la coadă trei ore ca să se testeze!? Extraordinar! Mâine-poimâine trebuie să se vaccineze! Deci viitorii medici nu înțeleg nimic din medicina zilelor noastre. Or, atunci, ce așteptări avem de la viitorul țării?

Un reprezentant al industriei de nunți și de evenimente, na, am auzit și de această industrie, zicea că mulți miri au pierderi colosale. Că miresele au intrat în depresie. Că s-au pierdut mulți bani în toată industria asta, că nu există nicio predictibilitate, se iau decizii de pe o zi pe alta, vai de mama ei de țară. Păi da, pandemia a venit așa, brusc și dintr-odată, că în vară nu te-ai putut gândi că băi dar ce facem, dacă se bagă iarăși carantină!?

Nuuu, ce fac miresele acum? Stau și plâng, ele acum au aflat de pandemie.

Un patron de sală de fitness revoltat că a apărut prostia asta cu certificatul verde. Că angajații lui nu vor să se vaccineze. Mai bine închide. Vânzătoarea de la bilete la sala de fitness spune ceva de genul: E suspect că ne obligă să ne vaccinăm! Adică dacă-mi lăsau libertatea de a alege să mă vaccinez poate aș fi făcut-o. Dara așa, e cam suspect!

Frumusețea nu înseamnă și inteligență. Ba, foarte rar!

Citeam pe Facebook cum se plânge o frumusețe din Timișoara. Că ăștia ne obligă, că n-au dreptul să-mi scaneze qr-ul! Cine, un ospătar? Păi cum așa, să-mi limiteze mie drepturile!? Și de cântat ea cântă bine… dar, e blondă!

O așa zisă absolventă de drept îmi trimitea mesaje cu argumente împotriva vaccinului. Drepturile ei sunt încălcate! O obligă să se vaccineze? Niciodată!

Altcineva îmi povestea cum un prieten de-al ei nu și-a putut duce copilul la medic pentru că nu e vaccinat! (Copilul are 10 ani!) Medicul a refuzat să-l primească în cabinet, doar după ce-l vaccinează pe copil. Doamnă, vorbiți bazaconii, copiii nu se vaccinează, nici nu există vaccin omologat! Cum, o fac mincinoasă? Iar în acest timp, alții, comentatori inteligenți, deplângeau soarta acestei țări și înjurau guvernul mondial.

dezinformare antivaccin
asa arata o dezinformare antivaccin…

Ziarista antivaxer şi guvernul tolomac

Tot pe Facebook, o așa zisă ziaristă de la unul dintre cele mai citite ziare online de pe-aici, făcea lobby anti vaccinare. Îi zice un psiholog, îi demonstrează cu argumente, cu cifre, că 95% din morți sunt nevaccinați. Că aroape toți cei in strare critică sunt infectați cu coronavirus. Ea nu și nu, că se moare din cauza vaccinului.

Sar și alții, doamnă, dumneata ar trebui să informezi corect, nu să vorbești aiureli! Ea nu mai poate, răbufnește: Doamne, câtă prostie!

Despre guvern nu mai scot o vorbă. E inutil. Are alte preocupări decât combaterea dezinformărilor de pe Facebook, decât campania de vaccinare.

Poporul român nu cred că este idiot, sau nu neapărat mai idiot ca alte popoare, sau nu cu totul idiot, nu știu cum să zic mai bine. Dar suntem o țară cu mulți proști!

» În ATI este iadul. Înainte de a muri, oamenii regretă că nu s-au vaccinat

» Cum se dă cu chifle de la ziar. De la Adevărul…