Diferența dintre mură și muriță: o amendă la gunoi!

gunoi la bencec
Gunoi la Bencec la marginea drumului, apar astfel de gramezi de la o zi la alta...
buton share Facebook       buton share Facebook

Vă spun sincer că mi-a trebuit o analiză foarte profundă ca să-nțeleg o chestie: cum de iau ăștia amenzi când aruncă gunoi aiurea!? Că e mediul, că e poliția locală cine amendează, pentru mine-s toți o apă și-un pământ, și-o să vedeți mai jos de ce. Că muream de ciudă, pe ăla de la Pădurea Verde l-au prins cum arunca gunoiul acum câteva zile și i-au confiscat și mașina. (Acolo stătea la pândă pădurarul!)

Apoi, în Timișoara și Ghiroda au prins pe alții cum aruncau, i-au văzut pe camerele de supraveghere. Deci face ceva și să fii pârâcios și să ai tehnică la dispoziție!

Omul de Bencec e mai dihai ca la Timișoara

La sfârșitul lui iulie trimiteam la Protecția Mediului o scrisoare în care arătam ce se întâmplă pe ogoarele de lângă Timișoara. Mai exact, făceam referire la faptul că se aruncă piese rezultate din dezmembrări la marginea drumului, la marginea culturii de grâu. Le trimiteam fotografii și localizare cu GPS. Adică mură-n gură! Vezi adresa https://www.protectiamediului.org/probleme-de-mediu-langa-ianova-bencecu-de-sus/

Este foarte ușor să depistezi de unde provin aceste piese, respectiv bucăți de caroserie. Logic ar fi fost să verifice direct la Bencecu de Sus, de unde bănuiesc că proveneau grămezile despre care făceam vorbire. Câte persoane care repară mașini sunt într-un sat!?

Ce-au făcut băieții? Au trimis scrisoarea mea mai departe la Consililul Județean și cu asta gata. Și-au făcut meseria. Ha! Credeați altceva!?

Bineînțeles că am așteptat cuminte să treacă timpul, că doar măcar să mă prefac că sunt civilizat, cum îmi tot zice cineva, deci măcar atât! Am avut răbdare și n-am mai zis nimic. M-am mai dus eu cu bicicleta pe-acolo să văd, doar-doar s-o fi întâmplat vreo minune și gunoaiele au dispărut! Ei, aș, ți-ai găsit!

gunoi langa bencec
Gunoi, adică resturi de masini, piese rezultate din dezmembrari… tot mai multe de la o zi la alta…

Și ca să vedeți ce băiat bun sunt le mai dau o mură-n gură la băieții și fetele de la mediu. Le dau altă poză, tot la marginea drumului, tot lângă Bencecu de Sus când vii dinspre Giarmata. Acolo e vorba de saltele. Deci oamenii și-au schimbat mobila și și-au aruncat vechile saltele la marginea drumului. Cred că și ăștia-s foarte greu de descoperit. La Bencec tot natu-și cumpără saltele noi, cum naiba să-i deosebești unul de altul!?

Ce să facă mediul cu GPS-ul meu!?

Zău așa! Păi dacă ăștia de la mediu ar da amenzi după câte mure le dau eu…. s-ar duce naibii țara asta! Și cum v-am spus, m-am tot gândit eu cum de dau ăștia amenzi la tot natul, numai la mine la Bencec nu vine nici dracu‘!?

Și iluminarea mi-a venit așa, dintr-odată și instantaneu când mi s-a înfipt în cap o „relevație” bruscă! Păi cine ar face ceva cu GPS-ul meu de pe unde sunt grămezi de gunoi aruncate lângă marginea drumului când ăștia mai bine se uită pe camere. Nu se mișcă, nu se dau jos din pat, se uită pe monitoare și se-ncalță doar când apare omul cu o roabă de cartoane! Pac amenda! Și eu, ca fraierul, mă duc pe câmp cu bicicleta! Cică să le dau mură-n gură la ăștia de la mediu…

Păi, în comparație cu ce se vede pe cameră… ce le dau eu e doar muriță! Dar nah, tot o să mai umblu, până găsesc o mură mare. Și-atunci să vedem, care mai aveți colesterol?

» Omul de bencec și rivalitatea cu râmețeanul
» Timișoara de lângă noi și blestemul universal valabil

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut