De ce a fost și este bun Cioloș…

Nicio campanie electorală din România de după 89 nu a fost mai plină de minciuni, aberații și negări ale evidenței ca și aceasta de acum. La primele alegeri libere nu era nevoie să minți prea mult, românii erau deja îndobitociți de atâția ani de comunism și aveau oricum o percepție deformată asupra realității.

Acum, miza e alta: a fi european sau nu! A trăi demn și cu valori adevărate sau a te târî sub noua extremă românească, nu știu cum să-i spun, extremă dreaptă, naționalistă, roșie sau extremă pur și simplu. O extremă care se ascunde sub denumiri frumoase, sub cuvinte generoase: social-democrația! Cea mai mare minciună!

Nevoia de tehnocrați, de parlamentari cu bun simț

Guvernul lui Dacian Cioloș a fost primul care a introdus bunul simț în administrarea țării. Profesionismul adevărat. Nu am să-i pot convinge pe dușmanii lui, nici nu încerc, căci însăși ideea de tehnocrat apare omului obișnuit ca fiind ceva înspăimântător. A fost indusă de Iliescu și gașca lui roșie, substantivul tehnocrat generează ideea unui fel de gândac care roade și distruge tot ce întâlnește. Distruge ceea ce s-a făcut bun până atunci, asta este viziunea simpatizanților televiziunilor de tip varanic.

Însă a fi tehnocrat înseamnă a face ceva cu responsabilitate. Guvernezi tehnic cum s-ar spune. Dacă știi că așa trebuie să administrezi o firmă, așa faci! Nu iei decizii pentru că așa și-a spus ție cineva…

blog timisoara
VI Lenin; vinovatul roșu!

Merg mai departe. Oamenii politici ar trebui să aibă o doză considerabilă de bun simț tehnic (sau juridic), să știe fiecare ce face acolo unde ajunge. Un tehnocrat-politic dacă vreți, unul cu școală adevărată în el. Unul care știe ce înseamnă morala, nu un om politic care acordă titlul de „honoris causa” unui pușcăriaș pentru corupție. Înțelegeți foarte bine ce spun.

Cam așa ar trebui să fie un guvern, cu oameni care știu ce fac, cu oameni care au școala elementară făcută pe bune și care înțeleg 100% diferența dintre Suceava și Hunedoara, care au auzit măcar la știri despre ce s-a întâmplat în Kosovo și în special la Priștina.

În ceea ce privește parlamentarii, ei sunt oglinda societății. Dacă spunem că am ajuns să ne conducă un flaușat, apoi acest lucru înseamnă că are cu siguranță în spatele lui alți flaușați. O mie, două, un milion, cine știe câți flaușați sunt în țara asta!?…

Dezastrul roșu: un Cernobâl amplificat

Din experiență, știu că metoda cea mai bună de a învăța pe cineva ceva este să-i arăți practic cum se face. Sau efectele unei greșeli. Cum cred că ar trebui să vindeci de boala vitezei!? Du-i pe șoferii alcoolici și viteziști să spele cadavrele la morgă. Cum să vindeci pe cineva de comunism? Arată-i un exemplu de dezastru. Cernobâlul de exemplu.

Există un serial TV (producție HBO/Sky) care așa se și numește, „Cernobâl”, și care redă drama prin care a trecut o parte a omenirii în anii 80. Serialul acesta de televiziune sugerează și ce ne-ar fi putut aștepta dacă n-ar fi existat totuși o mână de oameni care știu ce fac, tehnocrații de astăzi dacă vreți, și care s-au opus deciziilor arbitrare.

În episodul trei al serialului, pentru cei fără HBO se poate vedea pe FilmeHD.net, la minutul 8 și 30 de secunde este redată chintesența modului de gândire comunist: decizii arbitrare, luate în necunoștință de cauză și care produc pierderi de vieți omenești. Deasupra lor este pus întotdeauna politicul. Decizia politicului. Adică opusul unui tehnocrat. Luați aminte!

blog timisoara pripiat
Pripiat, orașul fantomă de lângă Cernobâl…

Dacă cei mai tineri înțeleg mesajul, dacă au cultura generală și știu câte ceva despre Cernobâl, dacă sunt corelați cu evenimentele cotidiene – ordonanța 13, 10 august, Topoloveni, Târgoviște – atunci vor ști cu siguranță ce să voteze. Vor înțelege eroarea pe care o fac dacă nu merg la vot.

Opinia mea este că dacă actuala guvernare va mai continua și nu vom înlătura urgent efectele și pârghiile ei, dezastrul social care ne așteaptă ar putea fi denumit un Cernobâl românesc. O catastrofă care ar distruge țara asta pentru o perioadă îndelungată.

Cine poate ști cât este timpul necesar pentru a elimina efectele acestei așa zise social democrații? Sau, mai bine spus, o vom mai putea elimina? Rămânem în Europa sau ne ducem dracului în Gulag…