Cum am devenit neomarxist

blog de timisoara

Am primit multe și nenumărate apelative la viața mea și sunt obișnuit cu ele. Le ignor sau mă amuză. Am bservat însă că în ultima perioadă acestea și-au schimbat nuanța și aș putea să le extrag, așa, pentru deliciul dvs. Deci, cele mai noi sunt: neomarxistule, useristule, tu ești cu ăia homo, ești de-al lui Cioloș, cioloșistule și babalâcule! Cea din urmă fiind absolut nouă, înseamnă că într-adevăr m-am maturizat dacă sunt alintat de babalâc, ceea ce nu pot nicicum să spun despre cei care mă gratulează astfel.

Și toate marile epitete au venit, cum altfel, prin Facebook…

Dacă ați observat, tot ce este rău în țara asta este pus pe seama useriștilor și neomarxiștilor. Adică dacă vrei să spui despre cineva că e Gică contra îi spui „userist”. Sau neomarxist. Cuvintele astea au devenit simbolul nemerniciei și al incompetenței! Spui cuiva că este neomarxist dacă acela este un dușman al libertății tale! Așa-l vezi sau așa ți se spune că este. Deviațiile sunt mult mai profunde. A spune cuiva că este de-al lui Cioloș înseamnă să-i zici elegant că e adeptul homosexualității. Că e un dușman al familiei! Ce mai, este răul întruchipat! E Satana!

De unde vine această ură care se răspândește în toată societatea? Mie mi-este clar că de la aceia care sunt împotriva familiei europene. Și convingerea mea este că mai toate ideile astea toxice care se discută și se propagă aici provin din est. De fapt cam tot ce este menit să ne țină la nivel de broască vine de acolo și se răspândește, ați ghicit, prin Facebook! („De la ruși vine ploaia!”)

Bun, dar de ce prind atât de mult tâmpeniile astea? O să vă surprindă dar răspunsul este simplu: pentru că suntem un popor needucat! Da, suntem printre cele mai needucate popoare din lumea civilizată. Mai grav este însă că nu ne străduim deloc să ieșim din această stare. Cu ajutorul minciunilor (adică a fakenews-urilor) și a celor care ne conduc, ajungem lipsiți de cea mai dorință de a ne schimba.

Și nici n-ar fi ușor să ne schimbăm, suntem o țară cu rata analfabetismului funcțional de aproape 60%. Adică exact raportul dintre vaccinați și nevaccinați. Ce vreți mai mult?

Pentru că spre deosebire de alții noi nici nu vrem să ne schimbăm. Ne-am obișnuit cu rolul de oaie neagră, idiotul Europei, prostia nu doare și cineva trebuie să fie și ultimul! Or, vreți nu vreți, peste tot, în toate domeniile există cineva care este ultimul. În Europa suntem noi. Ciuca bătăilor!

Și dacă există într-adevăr cineva care ar vrea o schimbare, acela este userist. Sau neomarxist! Așadar dacă primesc astfel de epitete care se vor jigniri, da, chiar îmi plac. Spuneți cum vreți dacă au același sens, că vreau altceva. Deși cei care-mi spun că-s neomarxist habar n-au ce înseamnă asta! Cei care mă fac userist habar n-au de ceva despre mine. De fapt asta este societatea noastră de azi: să dăm, să lovim, să înjurăm și să distrugem!

Ce vreți, sunt neomarxist și dacă nu sunteți cu mine înseamnă că sunteți împotriva mea! Dar chiar așa și este, ăștia care nu sunteți neomarxiști sunteți dușmanii mei! Sau eu sunt dușmanul vostru? Din această dilemă nu puteți ieși!