Autostrada dintre Timișoara și Belgrad

Dezvoltarea firmele de transporturi si crearea de noi locuri de munca vor mai intarzia cativa ani, daca le punem in legatura cu construcția unei autostrăzi care să lege Timișoara de Belgrad. Proiectul de infrastructura, care ar lega România de o rută mai scurtă către Italia, nu face parte din planurile actuale ale Guvernului României.

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu primul ministru al Serbiei, respectiv Alexandar Vucici. Acesta din urmă i-ar fi comunicat intenția părții sârbe de a duce autostrada până la granița cu România, adică la Moravița. Dacian Cioloș ar fi răspuns că este constrâns de masterplanul de transport aporbat deja și cu sorginte de la guvernul lui Victor Ponta.

CITESTE STIREA MAI DEPARTE:

România ia în calcul construirea unei autostrăzi între Timişoara şi Belgrad. Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit joi cu omologul său sârb, Aleksandar Vucici, la Prefectura din Timişoara. Potrivit lui Dacian Cioloş, masterplanul deja-existent prevede un drum naţional între România şi Serbia, însă în perioada următoare se va face un studiu de fezabilitate care va stabili dacă nu cumva se justifică înlocuirea acestuia cu o autostradă.

Content retrieved from: http://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/romania-ia-in-calcul-construirea-unei-autostrazi-intre-timisoara-si-belgrad-609726.