Agenția de Protecție a Mediului este absolut inutilă!

blog Timisoara mediul inconjurator
La marginea drumului dintre Ianova si Bencecul de Sus apar mereu si mereu piese si bucati de caroserie, resturi de la constructii. Și nu deranjeaza pe nimeni!

Summitul pentru climă de la Glasgow înțeleg că se va referi nu doar la emisiile de bioxid de carbon, ci și la protecția arealelor, la defrișări la menajarea pământurilor și culturilor agricole. La ecosisteme și de fapt la tot ce este important cu mediul acesta înconjurător. Vreau să spun că pentru noi oricum nu va avea foarte mare valoare. Pe românii noștri îi cam doare la bască de mediu.

O să spuneți că nu-i așa. Ba exact așa! Cel puțin deocamdată… protecția mediului la noi în România nu funcționează. Și am să vă explic. Am să vă dau exemplu de aici, de lângă Timișoara. Or, dacă aceste exemple sunt valabile la Timișoara, vă asigur că la fel este în toată țara. Deci…

Sesizare, humanum est!

Toată vara am umblat cu bicicleta prin pădurile și printre câmpurile de lângă Timișoara, pe dealurile Recașului și ale Lipovei. Am văzut același mod de operare peste tot. Gunoaie, gunoaie aruncate pe câmp. Or, fiți sigur că acestea ori nu se descompun, căci nu e vorba de materiale organice, ori intră în pământ și poluează solul. În acest din urmă caz fiind vorba de uleiurile de la combine, de la tractoare, în general utilaje agricole.

Am fotografiat și am difuzat cât am putut, pe unde am putut. De ce? Pentru că-mi pasă. Foarte curând voi fi cetățean cu acte în regulă al comunei Remetea Mare și am tot interesul să trăiesc într-un mediu curat. Dar nu numai din această cauză, căci întotdeauna mi-a plăcut să merg în natură, să beneficiez de splendorile ei.

Am depus și o sesizare la Protectia Mediului Timiș. Aceștia au înregistrat cererea, au trimis-o mai departe la Consiliul Județean… și atât! Nu s-a mișcat nimic. evident că au trecut mai mult de 30 de zile, termenul la care ar trebui să ți se răspundă măcar. Nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, petiția mea a și dispărut. (Am intrat pe site-ul lor și am văzut că în afară de poza cu mine nu mai este nicio activitate.)

Deci, dacă nu ați înțeles, vă explic încă o dată. Am făcut o petiție (sesizare) în care furnizam fotografii cu localizarea prin GPS a locurilor unde se aruncau caroserii de mașini. Adică trebuia doar să se ducă acolo și să identifice făptașii. (Câte autoservice-uri sunt într-un sat ca Ianova sau Bencecu de Sus!?)

Nu s-a întâmplat nimic. Absolut nimic. În afară de faptul că au făcut să dispară sesizarea mea.

Perseverare diabolicum

Am profitat de vremea bună și am mai tras o tură printre câmpuri. Pe drumul dintre Ianova și Bencecu de Sus gunoaiele sunt tot acolo. Ba, mai mult, au apărut altele noi!

Și uite așa, am ajuns eu la concluzia că fie ăștia de la mediu sunt mână-n mână cu cei care încalcă legea, fie sunt absolut incompetenți!

Oricum, și într-un caz și într-altul, ăștia de la mediu sunt inutili. Și îmi pun eu întrebarea: cum vom salva noi planeta cu acești funcționari absolut nepăsători? Mă rog, cu comisari și comisare…

» Timisoara de langa noi si blestemul universal valabil

» Omulde bencec și rivalitatea cu râmețeanul