Afaceri cu anunțuri gratuite

buton share Facebook       buton share Facebook

Desigur că s-ar putea pune întrebarea: ce afaceri se pot face cu anunțuri gratuite? Cine ar fi atât de prost (sau atât de inspirat) să vadă o afacere din anunțurile gratuite!? În realitate lucrurile sunt mai simple. Dacă știi să gestionezi, a avea un site cu anunțuri poate deveni o afacere. Uitați-vă la OLX, la Publi24 sau amintiți-vă de vechiul ziar „Publitim Timișoara” și veți înțelege dimensiunea afacerii.

Rețeta succesului din publicarea unui anunț

Din nou întrebarea: Păi dacă o persoană publică un anunț pe un site cu gratuități, deci nu plătește, care-i business-ul? Ca unul care a lucrat atâția ani în presa scrisă vă pot spune că tocmai aici este șmecheria: un ziar care nu cere bani pentru a publica un anunț de vânzare-cumpărare sau închirieri camere, case și orice altceva…. va fi foarte citit! Sau mai bine zis va fi foarte căutat, iar asta înseamnă o expunere mare, în consecință publicația respectivă va putea vinde spații de reclamă.

Da, nimeni care vrea să vândă ceva nu-și va face reclamă acolo unde nu este văzut afișul, anunțul, informația sa. Iar consecința este logică: vrei să-ți faci reclamă, cauți o publicație care se vinde bine. În trecut acestea erau ziarele tradiționale, acum esența s-a mutat pe internet iar aici un site cu anunțuri gratuite va avea de îndeplinit o cerință oarecum apropiată: să fie foarte vizibil!

Ce înseamnă vizibilitatea la un site cu anunțuri? În primul rând să fie foarte ușor de găsit, căci cine vrea să-și scoată casa la vânzare nu va căuta numele unui site (cine naiba ține minte toate numele de site-uri!?) ci va căuta cu Google „anunțuri gratuite”, eventual va adăuga Timișoara, dacă aici are interesul să-și publice anunțul. Iar dacă site-ul respectiv nu apare în căutări sau apare undeva în spate, unde nu-l mai vede nimeni, e limpede că poți să ai cel mai frumos portal cu anunțuri, cele mai multe… dacă nu-l vede nimeni e inutil!

Precizez însă că un site nu va avea anunțuri multe în el decât în mod forțat, căci numărul acestora este direct proporțional cu vizibilitatea în mediul online. Logic, nu?

Site-ul meu cu „gratis”

Înainte de a merge mai departe, să luați vă rog la cunoștință că „gratis” este un cuvânt magic pe internet. Când spui că dai ceva gratis se vor buluci toți să tragă de tine, să ia și ei o bucată din acel ceva, chiar dacă nu le trebuie. Chestia că e gratis e nemaipomenită însă. La fel este și cu anunțurile, spune că sunt gratis și vor veni toți să publice la tine ceva. Sau doar să vadă ce se mai vinde, cât mai costă o mașină, de-astea…

Deci, cum ați dedus, un site care conține anunțuri gratuite are șanse să fie mai citit decât unul plin de lucruri interesante dar unde nu e nimic gratis. Anunțurile online sunt și ele un magnet. Și nu vă faceți iluzii, nu este nimic gratis! În mediul online nu sunt prea multe lucruri gratuite, cu atât mai mult anunțurile de vânzare-cumpărare. Însăși faptul că ași intrat pe site-ul respectiv, că v-ați plimbat prin paginile lui, că ați pus și dvs un anunț… înseamnă că ați plătit deja ceva.

Să vizitezi un site înseamnă deja o plată! Este adevărat, mai subtilă (sau perfidă dacă vreți!) iar dacă aveți imaginație veți vedea deja afacerea dintr-un site cu anunțuri gratuite…

Site cu servicii și mici afaceri

Mi-am făcut și eu un site care publică un anume gen de anunțuri gratuite. Este însă ceva mai rafinat, zic eu, iar asta se datorează și faptului că am visat întotdeauna să am ziarul meu. Iar fiind al meu, public doar ce vreau, logic, iar noțiunea de gratis are sensul pe care-l doresc eu, dacă se poate spune așa.

Secţiunea de anunţuri gratuite a site-ului meu am înfiinţat-o mai mult de ciudă, pentru că am vrut să am posibilitatea să pun când vreau un anunţ fără să mă rog de nimeni, fără să fac tot felul de chestii pentru a-mi fi acceptat anunţul. Căci da, multe site-uri, chiar dacă nu-ți cer bani, vor dori să le dai ceva în schimb, adresa ta de e-mail, să pui o legătură spre ei pe site-ul tău, ceva…

O să spuneţi că oricum este inutil, pentru că sunt atâtea site-uri cu anunţuri încât al meu va fi chiar în plus…

Într-un fel aveţi dreptate, dar hai să vă spun cum stă treaba. Eu am o mică afacere: optimizare SEO pentru site-uri, îmbunătăţiri, editor de conţinut, chestii din astea… Ei, şi marea majoritate a site-urilor de anunţuri gratuite sunt deţinute de oameni care au exact această activitate pe care o fac şi eu. Ca atare, nu publică anunţul meu decât dacă le dau bani, văd în mine un concurent, ceea ce la urma urmei chiar asta și este!

N-aş putea spune că dacă vreau să public un anunț pentru mine nu mi-l publică nimeni. Însă mi-l bagă într-un loc de nu-l citește mai nimeni, nu află nici naiba de el. Şi, atunci, la ce folos? Lasă, nu-i nimic, îmi trag şi eu un site cu anunţuri gratuite.

Apoi, dintre ăştia care au site-uri cu anunţuri şi publicitate online, marea lor majoritate sunt nişte puşti obraznici care se poartă cu mine de parcă ei ar fi buricul pământului iar eu sunt tataie din fundul curții. Nu doar cu mine, dar citiţi vă rog pe astfel de site-uri cu anunţuri gratuite tonul arogant cu care tratează pe oricine: nu puneţi că vor fi şterse, cine încearcă să … adresa va fi banată, nu repetaţi că vă ştergem fără preaviz, puneţi-vă mintea la contribuţie şi daţi anunţuri unice (măgarii, păi dacă eu vreau doar un tip de anunţ, ei vor să fac romane!…), cine va fi prins va fi blocat… tot felul de chestii din astea care mă enervează!

Bun. Deci, cam astea ar fi motivele pentru care am decis să am propriul meu site cu anunţuri gratuite! Şi, să fiu al nabii dacă nu le blochez şi eu accesul la toţi care vin să publice anunţuri cu treburi de optimizare SEO, cu web design, cu servicii de content writer!

Dulce este răzbunarea mea!

Se va pune problema de ce să vină oamenii la mine să pună anunţuri, ce aş avea eu în plus faţă de alţii!? Da, corectă întrebarea, dar sper că răspunsul va fi vizibil în tot site-ul după vreo câteva luni de la apariția acestui site

Vă invit deci să puneţi un anunţ gratuit la mine în site! Le public pe toate cu excepţia celor care-mi fac concurenţă, aşa, de-al naibii…

Sursă foto: Pixabay.com

SEO Timisoara, administrare si promovare
Despre mateibit Articolele 189
Fost ziarist, acum sunt blogger. Locuiesc in Timișoara și mă ocup de site-uri. În afară de a scrie pe bloguri și de a face fotografii mă ocup de conținutul site-urilor. De SEO, de promovare, de web design de administrarea acestora. Se mai numește și creator de conținut