administrare web design

Administrare pagini web, design si redesign

Publicat pe Publicat în web design

Serviciile de administrare/actualizare a paginilor web, designul sau redesignul acestora sunt o secțiune importantă a activității Fotomat.ro. În rândurile următoare voi încerca să explic ce se întâmplă după ce etapa de web desing din viața unui site s-a încheiat. (S-a încheiat pentru moment…) De ce e nevoie de administrare sau ce se întâmplă când vreți o față nouă a acestuia. Să-i dați un nou look, cum se spune…

După ce partea de web design a site-ului dvs. s-a încheiat, acesta este menținut în funcțiune prin serviciul de hosting. Apoi, ar trebui ca datele din pagini să fie actualizate periodic, la o frecvență pe care o impune genul de site pe care-l aveți. Acesta este serviciul de mentenanță, administrare, service sau cum doriți să-i spuneți în funcție și de tenta lucrărilor care se efectuează asupra lui.

Desigur că un site poate exista foarte bine și dacă nu se face nimic asupra lui, ați achitat factura de web design și o plătiți periodic doar pe cea de hosting. Site-ul dvs poate funcționa foarte bine așa, dar acesta este în general un site mort, care nu iese în evidență, care nu lucrează pentru dvs. Pot exista însă și situații în care nu e nevoie de nicio intervenție în web design, în conținutul paginilor, în mesajul de ansamblu al site-ului, care sunt însă extrem de rare.

Administrarea unui site, frecvență și conținut

Administrarea site-ului trebuie făcută în funcție de câteva caracteristici. Fiecare dintre ele impune o anumită cerință în web design. De exemplu, dacă limbajul în care a fost realizat codul sursă a evoluat, este posibil ca site-ul să nu mai funcționeze tehnic așa cum trebuie. Apoi, trebuie ținut cont și de un anume gen de modă în web design. Fiind modă, se schimbă mereu. S-ar putea de asemenea ca site-ul dvs să înceapă să arate ca o căruță din evul mediu. Poate este important pentru dvs felul în care arată.

Discuția de mai sus demonstrează faptul că nicio etapă de web design nu este definitiv încheiată. Că întotdeauna va exista ceva ce trebuie făcut, refăcut, reproiectat.

Administrarea prin servicii singulare

Un serviciu independent (sau singular) de administrare a paginilor web este în accepțiunea Fotomat.ro ceea ce doriți să faceți asupra unui site și nu are caracter de periodicitate. Adăugarea de pagini web sau dimpotrivă, eliminarea unora din site-ul dvs pot fi numite astfel de servicii, de regulă în același model de web design în care este deja realizat site-ul.

Un anume gen de servicii în administrarea web design-ului pot fi denumite ca singulare. Este vorba de acelea care se realizează cu o frecvență relativ redusă. Un exemplu ar putea fi atu7nci când vă schimbați adresa de e-mail și trebuie modificat formularul de contact. Nu mai sunteți mulțumit de serviciul de hosting și vreți să vă mutați site-ul. Etc.

Mentenanță pe bază de abonament

Administrarea unui site pe bază de serviciu lunar reprezintă cea mai mare parte a activității Fotomat.ro. Se execută lucrări de administrare a conținutului acesta, fără a modifica design-ul web, respectiv se modifică date sau se aduagă texte/imagini, în funcție de situație.

Este un serviciu de web design bazat pe conținutul furnizat de client, respectiv de proprietarul site-ului.

Administrare/creare de conținut

Fotomat.ro oferă servicii de creare de conținut, adică servicii de web editor, content writing, fotografie comercială sau de reportaj, cum mai sunt cunoscute acest gen de servicii de web design. Deși este impropriu spus că aparțin design-ului web, căci vorbind la modul general ele se înscriu în secțiunea de dezvoltare web, design-ul fiind deja creat.

Design și redesign web

Fotomat.ro execută aceste servicii celor care nu mai sunt mulțumiți de felul în care arată site-ul lor. Practic este vorba de o schimbare a web design-ului într-o proporție semnificativă, astfel încât, la final, site-ul va arăta cu totul altfel.

Schimbarea de look o facem, de regulă, prin schimbarea temei site-ului. În general, când un client dorește să aibă un altfel de web design îi sugerăm să ne arate cam ce vrea. (Foarte important de reținut: nu copiem alte site-uri, nici integral și nici parțial!) Apoi, adaptăm și particularizăm în funcție de conținutul site-ului clientului la momentul respectiv. Va rezulta un web design personalizat.